sophie_werkhoven Untitled Document

Iets over mezelf ...

Sinds 1989 houd ik mij bezig met tekenen en schilderen. Ik ben in dat jaar begonnen bij Ars et Studium in de Europaschool in Wassenaar. Alhoewel mijn interesse in eerste instantie uitging naar tekenen, ben ik er gestart met een basiscursus om alle technieken te leren. Daarna volgde het tekenen met pastelkrijt, het aquarelleren en vervolgens het werken met olieverf. Dit laatste doe ik momenteel het meest. Zowel in mijn atelier thuis als tijdens de wekelijkse schilderles. Mijn opgedane kennis en ervaring mag ik intussen overdragen aan een aantal dames en een heer tijdens een wekelijkse schildermiddag en dat geeft een enorme voldoening!

Inspiratie
Mijn motto tijdens mijn schilderwerk is: ‘Schilderen moet vooral leuk zijn en ingegeven door inspiratie’. Tijdens mijn vele wandelingen doe ik die inspiratie op. Bloemen hebben wel mijn voorkeur, maar ook een oude boerderij, dieren of een landschap schilder ik graag. Ik maak dan ook veel foto’s tijdens die wandelingen. En als een van de foto’s me erg aanspreekt, me inspireert, dan maak ik er een schilderij van. Liefst in olieverf, heldere kleuren en dus figuratief. Een kunstschilderes die me inspireert is Henriette Ronner-Knip (1821-1909). Zij was een Nederlands-Belgische kunstschilderes die zich gespecialiseerd had in romantische dierschilderingen. Vooral haar schilderijen van katten zijn bekend. Een andere bekende en inspirerende kunstschilder van ‘katjes’ vind ik de overleden kunstschilder Cornelis Raaphorst.

Als het onderwerp mij inspireert, werk ik ook in opdracht maar inspiratie is voor mij het belangrijkste. Klik hier voor meer informatie over het werken in opdracht.